Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
  

Για τον Θαλή το  ύδωρ ήταν η αρχή των πάντων, αυτό  από το οποίο είναι δημιουργημένα τα πάντα! Πράγματι  το νερό είναι το πιο απαραίτητο συστατικό για την ύπαρξη ζωής καθώς αποτελεί το 70% του
πλανήτη μας και το 55-75% του οργανισμού μας. Πως  όμως το νερό συσχετίζεται με την φυσική;
Η απάντηση είναι απλή συσχετίζεται με:
1)τον κύκλο του νερού
2)τις φυσικές ιδιότητες του
3)στις μετατροπές τις ενεργείας στις οποίες το νερό συμμετέχει και
4)τη μαγεία του νερού.
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι  αν και από επιστημονικής απόψεως το νερό παρουσιάζεται σαν πρότυπο του τέλειου υγρού, μέχρι του σημείου να χρησιμοποιηθεί για να καθιερωθούν οι περισσότερες φυσικές σταθερές, είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα σταθερό και τέλειο υγρό. Κατόπιν διαφόρων ερευνών που έγιναν βρέθηκε ότι αντιτίθεται σε όλους τους γνωστούς φυσικούς νόμους. Επίσης πολλοί άνθρωποι για πολλά χρονιά  ασχολήθηκαν  με το νερό προσπαθώντας  να  ανακαλύψουν τις ιδιότητες του, την επίδρασή του στη ζωή και να δαμάσουν τη δύναμή  του. Και χάρη  σε αυτούς έγιναν  σημαντικές εφευρέσεις  που μέχρι τις μέρες μας εξακολουθούν να επηρεάζουν τον τρόπο ζωής μας παραδείγματος χάρη οι νερόμυλοι, οι αντλίες νερού, τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια  που  έχουν βελτιώσει  την ζωή μας.
Από τα παραπάνω προκύπτει πως το νερό  μόνο ως κοινό υγρό δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, όπως πολλοί νομίζουν και η συμβολή του στη ζωή τη δική μας και άλλα και γενικότερα στη ζωή της γης είναι καταλυτική. Για τους λόγους αυτούς θα έπρεπε να αναλογιστούμε την ευθύνη που μας βαρύνει για τη σωστή διαχείριση και διαφύλαξη αυτού του φυσικού μας πλούτου.

                           Τουρονίδης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου